Prijs Dakwerken

Een dakwerker is er om jouw dak professioneel te bedekken of te repareren. Een dak zelf vervangen of repareren is onbegonnen werk en zelfs gevaarlijk voor de meeste doe-het-zelvers. De vraag is wat de gemiddelde kosten zijn van een dakwerkersbedrijf? En hoe wordt er gerekend: per uur of per m2?

De prijzen van dakwerken kunnen sterk variëren afhankelijk van het type dak, de grootte, de locatie en de gebruikte materialen.

Hoeveel je betaalt voor een jouw dakwerken zal afhankelijk zijn van verschillende factoren:

1. Grootte van het dak (oppervlakte)

Hoe groter het dak, hoe duurder het zal zijn om uw dak te vervangen of te repareren. Natuurlijk zal de gemiddelde prijs per vierkante meter dan ook wel een pak lager liggen.

2. Toegankelijkheid van het dak

Drukke straten of daken van erg hoge gebouwen brengen extra kosten met zich mee. Hierbij moet er een stelling worden ingehuurd, wat resulteert in hogere kosten. De prijs van dakwerken is dan ook vaak wat hoger voor moeilijk bereikbare huizen.

3. Prijzen van materialen

De prijzen van dakbedekkingsmateriaal schommelen voortdurend. De prijzen kunnen stijgen als er bijvoorbeeld een groot tekort is. Als u de actuele prijs van dakbedekkingsmaterialen wilt weten, en een correcte offerte wilt krijgen kunt u dit het beste aan uw dakdekker vragen. Extra werk

4. Leeftijd van het dak

Soms moeten er extra werkzaamheden worden uitgevoerd om de klus te klaren. Als het dak bijvoorbeeld erg oud is, kan het nodig zijn de daksparren te verstevigen voordat een nieuw dak kan worden geplaatst. Deze extra dakrenovatie werkzaamheden brengen uiteraard ook extra kosten met zich mee.

5. Type dak

Ook het soort dak heeft een invloed op de prijs: een hellend dak is doorgaans altijd een stukje duurder dan een bitumen / EPDM dak.

6. Moeilijkheidsgraad van de werken

Bepaalde daken zijn zeer moeilijk te repareren, waardoor de prijs van het werk hoger wordt.

7. Arbeid

In sommige gevallen rekent de dakdekker per uur, terwijl hij in andere gevallen per vierkante meter rekent. Er wordt vaak per uur gerekend voor kleine dakwerkzaamheden of voor werkzaamheden waarbij de prijs moeilijk van tevoren te voorspellen is.

Door dakdekkers wordt meestal een totaalprijs gehanteerd. U krijgt dan een offerte met een duidelijke opsplitsing van de vaste kosten en de typische kosten (bv. per vierkante meter) voor het uit te voeren werk. Door deze aanpak heeft u vooraf meer zekerheid over de totale kosten van uw dakdekkersklus.

Vraag vrijblijvend advies

Vraag eerst advies en vergelijk verschillende offertes voordat u aan uw project begint. Een “second opinion” vragen kan nooit geen kwaad.

Op zoek naar een ervaren dakwerker voor uw project regio Antwerpen? Dan bent u bij Antwerpse Algemene Dakwerken aan het juiste adres. Wij staan u graag bij met vrijblijvend advies en jarenlange ervaring. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte