Zolderrenovatie Antwerpen

Bij vele huizen staat de zolderruimte synoniem voor opbergplaats, waar zaken worden bewaard onder een laagje stof en spinnen een onbezorgd bestaan kennen. Maar een zolderruimte kan heel wat meer zijn dan enkel een hoopje opgestapelde dozen. Wat dacht je van een extra slaapkamer, werkruimte of hobbykamer? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken gaat een dakrenovatie vaak gepaard met een zolderrenovatie. Hier vind je enkele voorbeeld van wat er mogelijk is en hoe er wordt te werk gegaan voor een zolderrenovatie in Antwerpen.

Extra ruimte door een zolderrenovatie in Antwerpen

Slaapkamer op zolder

De populairste toepassing van een zolderrenovatie is het inrichten van een extra slaapkamer. Altijd handig voor als er gast(en) komt slapen. Maar ook de kinderen vinden het leuk om een eigen slaapkamer op zolder te hebben.

Kantoor op zolder

Werk je graag in alle rust? Dan is de zolder een ideale plaats voor jouw bureau en wat kantoormateriaal, zeker voor zolders met beperkte ruimte.

Badkamer

Een badkamer op zolder is een mooi toevoeging aan je huis. Wel moet er met enkele zaken rekening gehouden worden: schuine wanden, ventilatie & het draagvermogen van de vloer.

Lounge of Hobbykamer

Een andere populaire optie is om de zolder in te richten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van de woning een knusse omgeving. Wens je een pooltafel te plaatsen of zware meubels? Dan moet de zoldervloer wel stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Andere

Afhankelijk van jouw zolderruimte is het ook mogelijk om de zolder te renoveren tot speelkamer, sauna of fitnessruimte. Zo is jouw favoriete activiteit slechts een paar treden verwijderd.