Zolderrenovatie Antwerpen

Op zoek naar zolderrenovatie Antwerpen? Bij vele huizen staat de zolderruimte synoniem voor opbergplaats, waar zaken worden bewaard onder een laagje stof en spinnen een onbezorgd bestaan kennen. Maar een zolderruimte kan heel wat meer zijn dan enkel een hoopje opgestapelde dozen. Wat dacht je van een extra slaapkamer, werkruimte of hobbykamer in je woning? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken gaat een dakrenovatie of het isoleren van een zolder vaak gepaard met een zolderrenovatie. Hier vind je enkele voorbeeld van wat er mogelijk is en hoe er wordt te werk gegaan voor een zolderrenovatie Antwerpen.

Extra ruimte door zolderrenovatie Antwerpen

Slaapkamer op zolder

De populairste toepassing van een zolderrenovatie is het inrichten van een extra slaapkamer. Altijd handig voor als er gast(en) komt slapen. Maar ook de kinderen vinden het leuk om een eigen slaapkamer op zolder te hebben.

Kantoor op zolder

Werk je graag in alle rust? Dan is de zolder een ideale plaats voor jouw bureau en wat kantoormateriaal, zeker voor zolders met beperkte ruimte.

Badkamer

Een badkamer op zolder is een mooi toevoeging aan je woning. Wel moet er met enkele zaken rekening gehouden worden: schuine wanden, ventilatie & het draagvermogen van de vloer.

Lounge of Hobbykamer

Een andere populaire optie is om de zolder in te richten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van de woning een knusse omgeving. Wens je een pooltafel te plaatsen of zware meubels? Dan moet de zoldervloer wel stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Andere Ruimte

Afhankelijk van jouw zolderruimte is het ook mogelijk om de zolder te renoveren tot speelkamer, sauna, extra slaapkamer of fitnessruimte. Zo is jouw favoriete activiteit in jouw woning slechts een paar treden verwijderd.

Zolderrenovatie Antwerpen
Keuken Zolderrenovatie Antwerpen
Zolderrenovatie Antwerpen

Wat kost een zolder renoveren in Antwerpen?

Is het tijd om jouw rommelzolder om te renoveren tot een fijne leefruimte? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken kunt uw zolder laten renoveren. De totale kostprijs varieert, want elk project is anders.

• Dient er een dakkapel of dakraam te komen?
• Moet er elektriciteit aangelegd worden?
• Moet het geïsoleerd worden?

Afhankelijk van alle werkzaamheden die nodig zijn kunnen wij u een duidelijke richtprijs geven voor uw zolderrenovatie Antwerpen. Ook kunt u bij ons terecht voor totaalrenovatie of andere renovatiewerken.

Vraag nu vrijblijvend een offerte voor aan bij Antwerpse Algemene Dakwerken.

Enkele Zolderrenovatie Tips

 1. Onderzoek de draagkracht van de zoldervloer
  Zorg voor voldoende draagvermogen bij het plaatsen van een badkamer, zware meubels, pooltafel,…
 2. Zorg voor voldoende licht
  Licht is een belangrijke factor als je graag je zolder inricht als kantoor, kies je voor één dakraam, meerdere ramen of een dakkapel?
 3. Zorg voor voldoende ventilatie
  Graag een badkamer op zolder, zorg dan voor een goede afzuiging op de zolder, ook zijn ramen geen overbodige luxe.
 4. Vergeet niet te isoleren
  Extra kamer op zolder? Zorg dan voor een goede isolatie van de zolder, zodat het niet ijzig koud wordt tijdens de winter. Bovendien dient elke woning volgens de Vlaamse dakisolatienorm tegen 2020 voorzien zijn van isolatie.
 5. Zorg voor een slimme indeling
  Op een zolder heb je een beperkte ruimte, zorg voor een slimme indeling en benut elke centimeter tijdens het renoveren.

Benieuwd wat een zolderrenovatie kost?