Zolderrenovatie Antwerpen

Bij vele huizen staat de zolderruimte synoniem voor opbergplaats, waar zaken worden bewaard onder een laagje stof en spinnen een onbezorgd bestaan kennen. Maar een zolderruimte kan heel wat meer zijn dan enkel een hoopje opgestapelde dozen. Wat dacht je van een extra slaapkamer, werkruimte of hobbykamer? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken gaat een dakrenovatie vaak gepaard met een zolderrenovatie. Hier vind je enkele voorbeeld van wat er mogelijk is en hoe er wordt te werk gegaan voor een zolderrenovatie in Antwerpen.

Extra ruimte door een zolderrenovatie in Antwerpen

Slaapkamer op zolder

De populairste toepassing van een zolderrenovatie is het inrichten van een extra slaapkamer. Altijd handig voor als er gast(en) komt slapen. Maar ook de kinderen vinden het leuk om een eigen slaapkamer op zolder te hebben.

Kantoor op zolder

Werk je graag in alle rust? Dan is de zolder een ideale plaats voor jouw bureau en wat kantoormateriaal, zeker voor zolders met beperkte ruimte.

Badkamer

Een badkamer op zolder is een mooi toevoeging aan je huis. Wel moet er met enkele zaken rekening gehouden worden: schuine wanden, ventilatie & het draagvermogen van de vloer.

Lounge of Hobbykamer

Een andere populaire optie is om de zolder in te richten als lounge- of hobbykamer. Zo maak je van de bovenste kamer van de woning een knusse omgeving. Wens je een pooltafel te plaatsen of zware meubels? Dan moet de zoldervloer wel stevig genoeg zijn om het gewicht te kunnen dragen.

Andere

Afhankelijk van jouw zolderruimte is het ook mogelijk om de zolder te renoveren tot speelkamer, sauna of fitnessruimte. Zo is jouw favoriete activiteit slechts een paar treden verwijderd.

Gerenoveerde Zolder Antwerpen
Keuken Zolderrenovatie Anterpen
Zolderkamer renovatie antwerpen

Wat kost een zolder verbouwen in Antwerpen?

Is het tijd om jouw rommelzolder om te toveren tot een fijne leefruimte? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken kunt uw zolder laten renoveren. De totale kostprijs varieert, want elk project is anders.

 • Dient er een dakkapel of dakraam te komen?
 • Moet er elektriciteit aangelegd worden?
 • Moet het geïsoleerd worden?
 • ….

Afhankelijk van alle werkzaamheden die nodig zijn kunnen wij u een duidelijke richtprijs geven.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan bij Antwerpse Algemene Dakwerken.

Enkele Zolderrenovatie Tips

 1. Onderzoek de draagkracht van de zoldervloer
  Zorg voor voldoende draagvermogen bij het plaatsen van een badkamer, zware meubels, pooltafel,…
 2. Zorg voor voldoende licht
  Licht is een belangrijke factor als je graag je zolder inricht als kantoor, kies je voor een dakraam of een dakkapel?
 3. Zorg voor voldoende ventilatie
  Graag een badkamer op zolder, zorg dan voor een goede afzuiging op de zolder.
 4. Vergeet niet te isoleren
  Extra kamer op zolder? Zorg dan voor een goede isolatie van de zolder, zodat het niet ijzig koud wordt tijdens de winter. Bovendien dient elke woning volgens de Vlaamse dakisolatienorm tegen 2020 voorzien zijn van isolatie.
 5. Zorg voor een slimme indeling
  Op een zolder heb je een beperkte ruimte, zorg voor een slimme indeling en benut elke centimeter.

Benieuwd wat een zolderrenovatie kost?