Dakwerken Platte Daken in Antwerpen

Op zoek naar een dakwerker voor uw platte dak in regio Antwerpen? Bij Antwerpse Algemene Dakwerken hebben we meer dan 15 jaar ervaring met platte daken en werken we enkel met hoogstaande kwaliteitsmaterialen bij het plaatsen van Roofing (Bitumen) of EPDM. Bij ons kunt u rekenen op een hoogwaardige afwerking, professionele aanpak en persoonlijke begeleiding voor elke project. 

Voor platte daken dakwerken bieden wij verschillende diensten aan, hierbij wordt er telkens gewerkt met Roofing of EPDM, tenzij anders verzocht door de klant.

plat dak antwerpen

Roofing Antwerpen

Roofing of Bitumen is een populaire dakbedekking van platte daken. Bij Antwerpse Algemene Dakwerken plaatsen we twee lagen roofing: eerst een onderlaag en dan een toplaag met leislag. Dit zorgt voor extra dekking en uitstekende bescherming van uw platte dak in Antwerpen. Roofing van een plat dak kent een gemiddeld levensduur van zo’n 30 jaar mee.

EPDM Dakbedekking

Een populair materiaal voor het bedekken van platte daken is EPDM, dankzij de lange levensduur (+- 50 jaar volgens de fabrikant), de elastische eigenschappen en het feit dat het beloopbaar blijft. Daar bovenop komt het altijd fijne feit dat er hiervoor nauwelijks onderhoud nodig is en dat beschadigingen vrij makkelijk te herstellen zijn. U zult met EPDM dus haast geen omkijken meer hebben naar uw platte dak in Antwerpen.

Roofing Antwerpen

Vrijblijvend een offerte voor uw platte dakwerken?

Verschil tussen EPDM en Roofing

  • Levensduur: EPDM is volledig bestand tegen de inwerking van UV-stralen van de zon. Daardoor gaat EPDM probleemloos 50 jaar en langer mee. Dat geldt niet voor roofing. Na 25 à 30 jaar sta je voor een vervanging of renovatie.
  • Prijs Materiaal: Roofing is heel wat goedkoper dan EPDM, en de voorbije jaren is de kwaliteit ervan enorm veel verbeterd.
  • Voorwaarden: Roofing kan in de winter kan geplaatst worden, ook bij temperaturen onder de nul. Bij EPDM moet het minimaal 5 graden warm zijn, om dit te plaatsen.

Plat Daken Isoleren Antwerpen

Ook uw platte dak kunnen we in Antwerpen uitstekend isoleren: langs buiten (warm dak) of langs binnen (koud dak). Bij het langs buiten isoleren wordt de draagconstructie mee geïsoleerd, dit verkleint de kans op scheuren doordat het temperatuurverschil kleiner is. Het langs binnen isoleren wordt meestal toegepast wanneer het niet mogelijk is om de isolatie buiten te plaatsen. We plaatsen dan de isolatie tussen de balken van de dakconstructie.

Al door onze gerenoveerde / geïsoleerde daken voldoen aan de isolatienorm van 2020
“Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn.” – Vlaamse Dakisolatienorm voor woningen & huurwoningen

Platte Daken voor Nieuwbouwprojecten

AA-Dakwerken is een ervaren dakwerker met jarenlange ervaring, bij ons bent u verzekerd van professioneel advies. hoogwaardige afwerking, professionele aanpak en begeleiding voor elke project.

Plat Dak Renoveren

Is uw platte dak in slechte staat of heeft u last van lekkages? Dan kan het hoog tijd zijn voor een gedeeltelijke of volledige dakrenovatie. Het vernieuwen van een plat daken is vaak ook het perfecte moment voor dakisolatie. 

Prijs & Premies voor Platte Daken in Antwerpen

Een professionele service tegen een scherpe prijs

Verschillende factoren beïnvloeden de prijs voor uw nieuwe of vernieuwde platte dak: het voorwerk, de plaatsing, de dakconstructie, het dakoppervlakte en de benodigde isolatie.

Ongetwijfeld interessant is dat u via de premies van de Vlaamse overheid een flink stuk van de kosten terugbetaald kan krijgen. Voornamelijk gaat dit over het afbreken en vervangen van een dakconstructie, maar ook bij het isoleren van een woning. Bovendien zijn er ook lokale premies, enkel voor de Antwerpse regio.

We bespreken graag al deze factoren met u. AA Dakwerken is een ervaren dakwerker met jarenlange ervaring in platte dakwerken.

Dakwerken aan Plat Dak