Afhankelijk van de grootte en de omvang van het project, kan het plaatsen van een dak enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen. De meeste daken vereisen echter minstens een volledige dag om goed te installeren.

De tijd die nodig is voor het uitvoeren van dakwerkzaamheden wordt volledig bepaald door het soort dakwerkzaamheden dat zal worden uitgevoerd. Een reparatie duurt over het algemeen een paar uur. Als het lek moeilijk te vinden is, kan de reparatie langer duren. Het vervangen van uw dakbedekking zou ongeveer één werkdag in beslag mogen nemen als u de klus uitbesteedt aan een deskundige aannemer.

Een grote renovatie of een nieuw dak neemt natuurlijk wat tijd in beslag. Dit zijn enkele factoren die een impact hebben op de plaatsing van uw dak:

1) hoe groot is het dak?

Hoe groter uw dak, hoe langer het duurt om het te installeren. Kleine, eenvoudige daken kunnen in een paar uur – maar onder extreme omstandigheden een hele dag – worden geplaatst, terwijl grote en complexe daken meerdere dagen in beslag kunnen nemen.

2) Welke materialen worden er gebruikt?

Veel daken zijn gemaakt van twee of meer producten. Als elk materiaal afzonderlijk wordt geïnstalleerd, zal het dak twee keer zo lang duren om te voltooien. Dit is vooral het geval als uw aannemer oude materialen moet verwijderen alvorens ze te vervangen door nieuwe.

3) Hoeveel lagen zitten er in het dak?

Als u een complex dak hebt dat uit meerdere componenten bestaat en lagen, zal de installatie langer duren. De aannemer zal de tijd moeten nemen om elk stuk correct op te meten en uit te snijden, en ze vervolgens in de juiste volgorde te installeren. Zeker wanneer daken nog niet geïsoleerd zijn kan dit zeker bijdragen aan de kost.

4) Hoe toegankelijk is het dak?

Als uw dak gemakkelijk toegankelijk is – zonder dat u op ladders moet klimmen of door nauwe ruimtes moet – zal het installatieproces als volgt verlopen : de aannemer verwijdert het oude dak, installeert het nieuwe dak, en ruimt vervolgens de plaats op. Als uw dak niet toegankelijk is, moet de aannemer al het materieel en materiaal naar de bouwplaats brengen. Dit vertraagt het installatieproces en kan de kosten opdrijven.

Bent u op zoek naar een vlotte service regio Antwerpen? Contacteer dan Antwerpse Algemene Dakwerken vandaag nog!