Deurne Dakrenovatie

Mijn dak is toe aan dakrenovatie, wat nu?

Op één of ander moment worden alle eigenaren van een huis geconfronteerd met de noodzaak van dakrenovatie. Dit geldt vooral als ze al lange tijd in hun huis wonen. Hoe ouder uw huis wordt, des te waarschijnlijker het is dat u een dakrenovatie nodig hebt. Als uw dak aan renovatie toe is, is het dan ook tijd om actie te ondernemen. Om u alvast goed op weg te helpen hebben wij dit artikel opgesteld om u waardevol advies te geven over wat u nu moet doen.

1) Tijd voor een dakinspectie door een professional

Een professionele dakdekker kan uw dak inspecteren om te bepalen wat er precies moet gebeuren en wat er allemaal mogelijk is. Bij de inspectie wordt rekening gehouden met de omvang van de schade, de benodigde reparaties, het soort materiaal dat reeds aanwezig is en nog veel meer. U kunt niet fout gaan met het laten langskomen van een professional.

2) Bespreek uw opties: renoveren of volledig vernieuwen?

Bespreek uw opties met de dakdekker die langs is geweest en kijk wat er mogelijk is. Soms kunnen de kosten van de dakrenovatie groter zijn dan de kosten van een complete dakvervanging. Bespreek dit met de dakdekker en volg zijn/haar deskundig advies op.

3) Krijg een schriftelijke, gedetailleerde schatting

Zodra u hebt besloten welke dakrenovatie het beste is voor u, is het tijd om een schriftelijke offerte te krijgen van uw aannemer. Bekijk of de offerte gedetailleerd is: wat werk zal worden gedaan, hoe lang het zal duren om de klus te klaren,…

4) Bekijk of u recht heeft op premies voor dakrenovatie

Wilt u uw dak vervangen of isoleren? Dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende stimulansen en subsidies als u uw dak wilt renoveren.

In regio Antwerpen kunt u gebruik maken van verschillende premies:

  • Isolatiepremie dak – € 4 tot 14 per m²
  • Overkoepelende renovatiepremie – 20% of 30% van de goedgekeurde facturen
  • Totaalrenovatiebonus – € 625 tot 4.750
  • EPC-labelpremie – € 2.500 tot 5.000
  • Huur-en isolatiepremie dak – € 20 per m² en € 200 per dossier

Bekijk ook de gemeentelijke premies, dit verschilt uiteraard van gemeente tot gemeente. Enkele voorbeelden regio Antwerpen:

  • Voor dakwerken in Mechelen is er een premie voor groendaken
  • Aanvullende premie van stad Antwerpen voor dakisolatie of zoldervloerisolatie
  • Aanvullende Klimaatpremie van stad Antwerpen voor groendaken

Bekijken op welke premies je recht hebt kan je eenvoudig doen via https://www.premiezoeker.be/

5) Kies een goeie partij voor jouw dakrenovatie

Nu is het tijd om een goede partij te kiezen. Vraag naar referenties, kijk eens op de website van de dakwerker en lees de reviews. Met één google zoekopdracht ben je al een hele stap verder. Google je bijvoorbeeld “Antwerpe Algemene Dakwerken”, dan zal je deze website terugvinden vol met gerealiseerde projecten alsook tal van positieve Google reviews.

Ben je op zoek naar een ervaren partij voor uw dakrenovatie in Antwerpen? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met ons!