Juiste Dakwerker Vinden

Er zijn meerdere redenen waarom u een dakwerker nodig kan hebben: of u nu een nieuw huis bouwt, een dakrenovatie van een bestaand huis uitvoert of kleine schade laat repareren. Wanneer u op zoek bent naar een dakdekker, zult u de beste voor de job willen vinden. 

Een dakdekker is de professional die verantwoordelijk zal zijn voor het repareren of installeren van een (nieuw) dak op uw huis. Om ervoor te zorgen dat het werk goed wordt gedaan en volgens uw normen, moet u ervoor zorgen dat de persoon die u inhuurt geschikt is voor het werk dat gedaan moet worden. 

Laten we eens kijken naar een paar vragen die u best stelt aan dakwerkers voordat ze beginnen met het werk aan uw huis:

  • Heeft de vakman een vergunning als erkende aannemer?
  • Heeft de dakdekker een aansprakelijkheidsverzekering?
  • Wat is de garantietermijn?
  • Is de offerte gratis & vrijblijvend?
  • Kunnen ze u referenties geven?

Door er zeker van te zijn dat de dakdekker een erkende aannemer is en verzekerd is, kunt u gerust zijn en er zeker van zijn dat de persoon inderdaad een professional is. Door na te gaan of de persoon of het bedrijf een aansprakelijkheidsverzekering heeft, bent u beschermd tegen eventuele claims die kunnen worden ingediend als gevolg van verwondingen, schade aan eigendommen, ongevallen, of ongelukken.

Hier zijn nog een paar tips om u te helpen in uw zoektocht naar dakbedekking aannemers. 

Belangrijke zaken om te overwegen bij de selectie van een dakwerker:

Ervaring van de dakwerker

Dit is de belangrijkste overweging, omdat de ervaring van een dakwerker ervoor zal  zorgen dat het werk dat u laat doen op uw dak wordt uitgevoerd op een professionele (en vlotte) manier. Ga ook na of ze ervaring hebben met de werken die u specifiek wenst uit te voeren. Wilt u uw dak laten isoleren? Vraag dan naar referenties van reeds uitgevoerde dakisolatie werken.

Doe een online reputatie check 

Doe even een snelle google opdracht en google de bedrijfsnaam. Zo ziet u snel of er eventuele klachten zijn over het bedrijf, en of ze positieve reviews hebben. Hebben ze weinig of zelfs geen reviews? Dan doe je toch best nog even wat meer onderzoek naar hoe lang het bedrijf al bestaat. 

Kijk naar hun portfolio

Een portfolio zal u een beter begrip bieden van wat ze kunnen doen. Ook zal dit u voorzien van een lijst met referenties van eerdere klanten. U kunt het portfolio vaak bekijken op de website.

Offerteprijs

Een goede vuistregel is om offertes van drie verschillende bedrijven te krijgen. De goedkoopste betekent niet altijd beter, dus het is belangrijk om door te vragen. Ga goed na wat die offerte precies inhoudt en of de kosten nog zullen variëren van de offerteprijs.

Als u er zeker van wilt zijn dat uw dak door de beste wordt behandeld, contacteer ons dan vandaag nog voor een vrijblijvende offerte. Wij zaan werkzaam regio Antwerpen en omstreken.