dakrenovatie Mechelen

Wanneer u in het eerste opzicht denkt aan het renoveren van uw huis, denkt u misschien aan eenvoudige projecten zoals het verfraaien van het interieur of het opruimen van uw tuin. Soms zijn er echter grotere werken nodig en als u al enige tijd een huis bezit, weet u dat het dak één van de grootste en belangrijkste punten zijn in een modern huishouden.

Maar hoe weet u nu wanneer het tijd is voor een dakrenovatie? En of u de reparatie zelf kunt uitvoeren of dat u een ervaren vakman moet inschakelen? Om u te helpen een soepele, veilige en kosteneffectieve dakrenovatie te organiseren geven wij u alvast enkele tips. 

Weten wanneer het dak te renoveren

Het beoordelen van de toestand van het dak helemaal zelf kan een uitdagende taak zijn. Immers, hoe weet u wat te zoeken. Tenzij er een duidelijk lek is, is het probleem vaak moeilijk op het eerste zicht waar te nemen.

Dit gezegd zijnde, zijn er bepaalde voorafgaande controles die u zelf kunt uitvoeren alvorens een vakman in te schakelen. Controleer eerst het plafond en de hoeken op vochtplekken. U kunt ook naar de zolder gaan op zoek naar interne schade, corrosie of overmatige schimmel. Op het dak kunt u zoeken naar gaten, gebarsten dakbedekking, beschadigde dakpannen en kleine scheuren en spleten waar regen en vuil doorheen kunnen dringen.

Het vinden van een geschikte aannemer

Het inschakelen van een ervaren dakwerker is een beslissing die u tijd en geld kan besparen. Tenzij u iemand nodig hebt om één enkele dakpan te vervangen, schakelt u best voor de grotere werken een betrouwbare, ervaren aannemer in.

Werken met een dakwerker met de juiste mindset en duidelijke communicatie is essentieel voor een snelle en zorgeloze dakrenovatie. U moet uw wensen en ideeën kunnen vlot communiceren naar de aannemer.

Kijk daarom even op de website van de aannemer en zoek welke projecten ze reeds gerealiseerd hebben. Google ook de bedrijfsnaam even, Zo kunt u onmiddellijk verschillende reviews lezen.

Bijvoorbeeld, iemand die een dakrenovatie in Antwerpen wilt uitvoeren zou onze bedrijfsnaam “Antwerpse Algemene Dakwerken” kunnen Googelen. Zo zien ze onmiddellijk dat we al meer dan 30+ reviews verzameld hebben en tal van dakrenovaties regio Antwerpen hebben verwezenlijkt. 

Het toch misschien zelf doen?

Niet voor elke dakrenovatie dient u iemand in te schakelen, maar u moet zich goed voorbereiden en veiligheid voorop stellen. Ten eerste, voordat u op het dak klimt, moet u begrijpen dat een project op hoogte uitvoeren professioneel materiaal vereist, dus zorg ervoor dat u materiaal huurt om de veiligheid en gemakkelijke manoeuvreerbaarheid ten allen tijde te garanderen.

Vergeet bovendien niet een bouwhelm, een harnas, werkhandschoenen en elleboog- en kniebeschermers te dragen. Het gereedschap dat u zult gebruiken, hangt af van de aard van het project, maar u hebt waarschijnlijk een zeil, dakspijkers, kit, een mes en natuurlijk het juiste materiaal voor de nieuwe dakpannen nodig.

Het kiezen van de juiste materialen

Het kiezen van het juiste materiaal voor uw behoeften is een andere cruciale stap. Afgezien van de esthetische kenmerken, zullen de dakmaterialen die u kiest ook een functioneel doel dienen. Een doel dat de tand des tijds en de weerselementen zal moeten doorstaan. 

Er zijn tal van materialen om uit te kiezen, zoals voor platte daken: bitumen, EPDM of zelfs groendak. Voor hellende daken: kunstleien, bitumenleien, natuurleien, betonpannen, riet, zink,… Al deze materialen hebben hun unieke voordelen en nadelen, dus zorg ervoor om dit vooraf goed te bespreken met uw aannemer om het beste materiaal voor uw behoeften en financiële situatie te kiezen.

Vraag vrijblijvend advies

Vraag eerst advies en vergelijk verschillende offertes voordat u aan uw project begint. Een “second opinion” vragen kan nooit geen kwaad.

Op zoek naar een ervaren dakwerker voor uw dakrenovatie project regio Antwerpen? Dan bent u bij Antwerpse Algemene Dakwerken aan het juiste adres. Wij staan u graag bij met vrijblijvend advies en jarenlange ervaring. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte