Dakrenovatie

Is je dak toe aan een renovatie? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar informatie over wat een dakrenovatie nu precies zal kosten.

De kosten voor een dakrenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals: de grootte van het dak, type dak, de complexiteit van de dakwerken, materiaalkeuze, uurtarief en premies waarop je recht hebt.

In deze blogpost gaan we dieper in op deze factoren en geven we een indicatie van wat een dakrenovatie jou zou kunnen kosten.

Wat zijn de gemiddelde dakrenovatie prijzen per m²?

Een standaard dakrenovatie kost gemiddeld € 60 tot € 80 per m² voor een plat dak en € 65 tot € 140 voor een hellend dak per m². Afhankelijk van het type uit te voeren dakwerken zal dit hoger of lager liggen, enkele prijsindicaties:

Gemiddelde prijzen per m² dakrenovatie hellend dak:

  • Nieuwe dakbedekking: € 25 – € 140 per m²
  • Dakisolatie: € 25 à 70 per m²
  • Nieuwe dakbedekking en dakisolatie: € 50 – 210 per m²
  • Volledig nieuw dak: vanaf 175 per m²

Gemiddelde prijzen dakrenovatie plat dak:

  • Nieuwe dakbedekking: € 40 à 200 per m²
  • Volledig nieuw plat dak: vanaf 175 per m²

Een eenvoudige dakrenovatie zal gemiddeld rond de € 1.800 tot € 4.500 kosten, voor een volledig nieuw dak budgetteer je best tussen de € 15.000 en € 20.000.

Wat bepaalt de prijs van een dakrenovatie?

Type dak

De prijs van een dakrenovatie hangt af van het type dak: hellende daken zijn in de meeste gevallen duurder omdat er meer materialen en arbeid bij komen kijken. Platte daken zijn beloopbaar waardoor je in de meeste gevallen geen extra steiger dient te huren, en er ook minder risico is op vallen.

Grootte van het dak

De grootte van je dak bepaalt ook mee de prijs. Hoe groter je dak, hoe meer materialen en arbeidsuren er nodig zijn. De gemiddelde prijs per vierkante meter zal wel dalen naarmate de grootte van het dak, aangezien dakwerkers de voorkeur geven aan het renoveren van grotere projecten.

Materiaalkeuze

De materiaalkeuze heeft een sterke invloed op de prijs. Sommige materialen zijn duurder in aankoop, maar gaan dan langer mee. Klei dakpannen bijvoorbeeld kosten tussen de € 45 – € 60 per vierkante en gaan zo’n 50 jaar mee, terwijl natuurleien al snel € 110 – € 120 kosten en zo’n 90 jaar mee gaan.

Premies en subsidies voor dakrenovatie

De Vlaamse overheid zet sterk in op het verbeteren van de energieprestaties bij woningen en kent hiervoor premies toe.

Via de “Mijn Verbouwpremie”, kan je zo’n 20% of 30% van de goedgekeurde facturen terugvorderen, afhankelijk van jouw inkomen. De Mijn Verbouwpremie is de eengemaakte premie die de vroegere overkoepelende renovatiepremie en energiepremies van Fluvius in één groepeert.

Ook het verlaagde BTW-tarief, waarbij je slechts 6% btw betaalt in plaats van 21%, geldt voor woningen ouder dan 10 jaar. Lees hier alle dakrenovatie premies regio Antwerpen.

Dakrenovatie prijs weten regio Antwerpen?

Contacteer vrijblijvend Antwerpse Algemene Dakwerken, ervaren specialist in dakrenovatie regio Antwerpen en algemene dakwerken. Met meer dan 15 jaar ervaring, flexibiliteit en oog voor detail staat “AA-Dakwerken” garant voor een vlekkeloze renovatie van je dak.

Antwerpse Algemene Dakwerken biedt een gedetailleerde offerte op maat inclusief een uitvoerig advies en berekening van de te verrichten werkzaamheden, hun duur en het benodigde materiaal.