Dakinspecties Voorkomen Dure Reparaties

Dakinspectie

Het dak van uw huis is belangrijk om u, uw gezin en bezittingen veilig te houden. Om de langste levensduur van uw dak te garanderen, is het belangrijk om een dak te laten inspecteren. Zo worden er tijdig tijdens een dakinspectie problemen opgespoord zoals: mos,vocht,plasvorming,… wat (indien opgemerkt) kan leiden tot dure reparaties aan het dak.

Door jaarlijks een dakinspectie uit te voeren, kunt u voorkomen dat u geconfronteerd wordt met dure reparaties. U hebt de mogelijkheid om zelf het dak te inspecteren of een dakwerker in te schakelen. Op zoek naar een dakwerker in regio Antwerpen? Dan kan u op AA-Dakwerken rekenen!

Er zijn manieren om je eigen dak te inspecteren zonder een ladder te beklimmen. We bespreken enkele voor de hand signalen die kunnen aanduiden dat er mogelijk problemen zijn met uw dak:

  • Lijken de dakpannen: verbogen, geblakerd, gebroken of gekruld?
  • Merkt u gruis op in of bij de dakgoten?

Schakel dan onmiddellijk een professional in. Dit kan een teken zijn dat uw dak het einde van zijn levenscyclus nadert en dus nodig dient vervangen te worden, voordat er zich andere problemen voordoen.

Eenvoudige dakreparaties

Bij het inspecteren van uw dak, kan je vaak zelf enkele kleine reparaties uitvoeren, bijvoorbeeld:

  • Beschadigde of ontbrekende dakpannen – Als je dakpannen hebt gevonden die beschadigd zijn of ontbreken, moeten deze meteen worden vervangen.
  • Als je nagels ziet die omhoog zijn gekomen, moet je ze terug op hun plaats slaan.

Vroege tekenen van daklekkage

Het is erg belangrijk dat u controleert op de eerste tekenen van daklekkage:

  • Donkere vlekken op de plafonds
  • Peeling verf en behang
  • Watervlekken op leidingen en goten
  • Vochtige gebieden langs uw openhaard

Als u ernstige tekenen van daklekkage opmerkt, in het aangeraden om een professionele dakinspectie te regelen om verdere schade aan uw woning te voorkomen.

dakherstelingen nagelpistool

Wanneer moet u de dakwerk professionals bellen?

Als u tekenen van lekkage of andere schade opmerkt, is het altijd het beste om een dakwerker in te schakelen. De meeste mensen vinden het niet prettig om bovenop een dak te klimmen, bovendien heb je toch wat technische vaardigheden nodig om correcte reparaties uit te voeren. Het inhuren van een professionele dakdekker is altijd de beste manier om uw veiligheid te garanderen.

Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Als het tijd is om je dak te laten renoveren, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van premies. Er  zijn verschillende dakpremies & andere steunmaatregelen waardoor je een deel van de kosten van dakwerken kan recupereren. Zo zijn er vergoedingen voor het vernieuwen, herstellen of isoleren van je dak. Ben je niet zeker als je dak toe is aan een volledige renovatie, of gewoon enkele herstellingen nodig heeft, laat dan een expert een kijkje nemen.

Neem vandaag nog contact op