aannemer voor dakwerken

U vraagt ​​zich misschien af, wat is een aannemer en wat doet hij precies? De term “aannemer” komt van het idee van een schriftelijke overeenkomst voor specifiek werk dat moet worden uitgevoerd in ruil voor betaling. Als er onderaannemers of andere werknemers bij betrokken zijn, worden ze betaald door de aannemer en niet door de klant.

Dit scenario komt veel vaker voor bij grote sites zoals winkelcentra, kerken, magazijnen en andere aanzienlijk grote gebouwen. Onderaannemers kunnen ook worden ingezet als het dakwerk te maken heeft met het werken aan een woning. Enkele goede voorbeelden zijn het repareren van schoorstenen, het verwijderen van vuil of andere opdrachten.

Zelfstandige dakwerker of algemene aannemer?

Het is het beste om een ​​dakdekker in dienst te nemen die zelfstandig werkt om de klus te klaren. Als het een te grote taak is, kan hij zijn vertrouwde werknemers in dienst nemen, maar het hebben van slechts één aannemer zorgt voor consistentie en kwaliteit. Het is duidelijk dat grote projecten vereisen dat er meerdere aannemers zijn, maar residentiële projecten kunnen vaak door één bedrijf worden voltooid. Zo werken wij met een vertrouwd team om zeker te zijn dat opdrachten zoals hieronder in goede banen worden geleid:

  • Volledige dakrenovatie + bouwen van 2 nieuwe dakkapellen. Dakisolatie volgens isolatienorm 2020 in Kontich
  • Dakrenovatie + isolatie volgens de isolatienorm van 2020 in Edegem
  • Gevelrenovatie en -isolatie in Wilrijk, Jules Moretuslei
  • ..en tal van andere opdrachten

Omdat dakwerken zo’n gespecialiseerde vaardigheid is, zijn er maar weinig algemene aannemers die alles weten wat nodig is om zich een dakdekker te noemen. Meestal is er een team van ervaren mensen nodig om een ​​dakwerk project te voltooien,  het wordt dan ook vaak afgewerkt vóór andere delen van het huis.

dakwerken bespreken met aannemer

Het dak is verreweg het belangrijkste onderdeel van elk gebouw. Daarom is regelmatig onderhoud van essentieel belang om het maximale uit uw dak te halen en het zo lang mogelijk in topvorm te houden. Dakdekkers weten precies waarnaar ze moeten zoeken bij hun inspecties en kunnen die informatie aan u, de huiseigenaar, doorgeven, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Het weer speelt een zeer grote rol. Omstandigheden zoals zware regenval, sneeuwval of wind kunnen allemaal een enorme impact hebben op uw dak infrastructuur, dus het is belangrijk om een ​​hooggekwalificeerde dakwerker te vinden die grote projecten onder deze omstandigheden heeft afgehandeld.

Een professionele dakwerkaannemer selecteren, enkele tips:

  • Huur een aannemer in voor een eenvoudige taak – De beste methode voor het inhuren van een dakdekker is om er een in te huren voor een kleine reparatie of eenvoudige onderhoudstaak en te zien of u tevreden bent met het werk. Door ze een basistaak te laten doen, kun je er veel over leren en de wateren een beetje testen.
  • Vraag een schatting / offerte – Vaak is een schatting kosteloos of vereist het slechts een kleine vergoeding. Dit stelt je in staat vragen te stellen om hun niveau van vaardigheid, professionaliteit en ervaring te bepalen. Bij ons kan je altijd volledig vrijblijvend een offerte voor dakwerken aanvragen.
  • Vraag een goede vriend of buurman – Vragen stellen geeft je een idee van een bedrijf dat sterk wordt aanbevolen of dat moet worden vermeden. Houd er rekening mee dat niet alle negatieve verhalen waar zijn. Het is mogelijk dat ze een vervelende ervaring hebben gehad omdat ze niet de juiste vragen hebben gesteld voordat de aannemer is begonnen.
  • Bepaal of ze onderaannemers gebruiken – Als ze onderaannemers inhuren om hun werk te doen, is de kans dat de kosten van de taak iets hoger zijn dan die van iemand die dat niet doet.

We hopen dat deze gids u zal helpen een goed geïnformeerde beslissing te nemen als het aankomt op het kiezen van uw volgende dakwerker. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over dakwerken, inspecties of onderhoud!