Dakisolatie Mechelen

Op zoek naar dakisolatie Mechelen? Een dak isoleren kan flink schelen in de portemonnee op het einde van de maand. Want in elk huis gaat de warmte naar boven stijgen, als een dak niet voldoende is geïsoleerd, wordt er ruim een kwart van de gestookte energie verloren.

Een dakisolatie kan toegepast worden op elk dak (plat of hellend) en kan vanuit binnen het huis of buiten het huis worden geplaatst. Voor het isoleren van daken gebruiken we materialen van bekende merken zoals Iko, Recticel, Rockwool en URSA. Al de door ons gerenoveerde en geïsoleerde daken voldoen aan de nieuwe isolatienorm uit 2020.

Bij Antwerpse Algemene Dakwerken bent u onmiddellijk aan het juiste adres voor dakisolatie Mechelen. U kunt bij ons terecht voor alle type daken. Vaak gaat een isolatieproject ook gecombineerd met de nodige renovatiewerken, daarom kunt u ook bij ons terecht voor dakrenovatie in Mechelen.

Mechelen Dakisolatie

Isolatie Hellend Dak

We kunnen hellende daken zowel isoleren langs de buitenkant, isoleren langs de binnenkant of de zolder isoleren.

Het voordeel van een hellend dak langs buiten isoleren is dat uw woning van binnen onaangetast blijft, wel moet hiervoor de dakbedekking verwijderd en opnieuw geplaatst worden. Bij het langs binnen isoleren is het tegenovergestelde van toepassing: uw dak blijft helemaal in tact, maar van binnen worden de muren geïsoleerd. Dit is vaak een minder grote klus waardoor de kosten ook lager liggen.

Wij kijken altijd naar de beste optie voor uw dakisolatie Mechelen. Soorten dakisolatie materialen die vaak gebruikt worden bij hellende daken: Glaswol, EPS, PUR / PIR platen (Isolatieplaten), Gespoten PUR Schuimen. Bij het uitvoeren van isolatiewerken moet men vaak een dampscherm plaatsen. Hiermee zorg je voor een luchtdichte laag die het isolatiemateriaal beschermt. Wij begeleiden u graag in de juiste materiaalkeuze voor uw dakisolatie. Op ons kunt u niet enkel rekenen voor een correcte uitvoering van de dakisolatie, maar ook voor alle dakwerken Mechelen.

Isolatie Hellend Dak Langs de Binnenkant

De isolatie kan tussen het timmerwerk worden aangebracht (vaak in de zolder), als het onderdak, de dakbedekking en dakconstructie nog in goede staat zijn. Bij dakisolatie langs de binnenkant beschik je ook over een ruimere keuze aan isolatiemateriaal wat de gemiddelde prijs kan drukken. Is je dak in goede staat? Dan is jouw dak isoleren langs binnen één van de beste opties.

Isolatie Hellend Dak Langs de Buitenkant

Een schuin dak kan je ook isoleren door het isolatiemateriaal op een bestaande dakconstructie te plaatsen. De isolatie wordt dan op de spanten of kepers aangebracht. Plaats je een nieuwbouw, heb je of is je dak aan renovatie toe? Dan kies je best voor een isolatie langs de buitenkant. Zo wordt je dak een sluitende isolatieschil zonder koude- of warmtebruggen, met uitstekende thermische isolatie. Je hoeft de zolder niet extra te isoleren, het blijft hier dan ook voldoende warm.

Zoldervloerisolatie

De zoldervloer isoleren is de meest efficiënte manier om de oppervlakte van uw woning te isoleren. De minerale wol sluiten op uw zoldervloer aan en kunnen zelfs op moeilijk te bereiken plaatsen aangebracht worden. De thermische en bovendien ook akoestische eigenschappen van minerale wol (=glaswolvlokken)  houden de kamers onder de geïsoleerde zolderruimte warm in de winter en koel in de zomer. De voordelen van glaswolvlokken zoldervloerisolatie:

  • Een milieuvriendelijke karakter (98% uit glas, waarvan meer dan 80% gerecycleerd glas)
  • Vochtwerend en dampdoorlatend, uw woning kan blijven ademen
  • Brandklasse A1
  • De zoldervloer isoleren met glaswolvlokken gebeurt snel, proper en efficiënt
  • Relatief goedkoop

Benieuwd wat uw dak laten isoleren kost?